خرید و فروش سوالات کنکور

خرید و فروش سوالات کنکور


خرید و فروش سوالات کنکور

«کانال خرید و فروش سوالات کنکور ۱۴۰۰» و «خرید سوالات کنکور ۱۴۰۰» از جمله مواردی است که این روز‌ها توسط داوطلبان کنکور در فضای مجازی و اینترنت دنبال می‌شود؛ مسئله‌ای که شاید در نگاه اول خیلی واقعی به نظر نرسد، اما با کند و کاوی جزئی به مافیایی بزرگ می‌رسید؛ مافیایی که هر ساله با نزدیک شدن به زمان برگزاری کنکور دام می‌گسترانند و اقدام به تبلیغات در فضای مجازی و اغوای داوطلبان کنکوری برای طی کردن مسیر صد ساله در یک شب می‌کنند.

گردانندگان این کانال‌ها و گروه‌ها با بیان جملاتی از جمله «تضمین قبولی در دانشگاه»، «کسب رتبه برتر» و… از یک سو اعتبار کنکور را زیر سوال می‌برند و از سوی دیگر مبالغی هنگفت به جیب می‌زنند و کسانی که گول این باند‌ها را می‌خورند بعد از حاضر شدن در جلسه کنکور پی به فریب کار بودن این کانال‌ها می‌برند.

سرهنگ “مصطفی نوروزی” رئیس مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمان یافته پلیس فتا ناجا با اشاره به اینکه آمار بازدید از سایت‌ها و صفحات مشاوره درسی، دانلود سؤالات کنکور، مشاوره روانشناسی و… در این روز‌ها روندی رو به افزایش دارد، اظهار داشت: یکی از شگرد‌های افراد سود‌جو، طراحی صفحات و درگاه‌های بانکی جعلی به نام “فیشینگ” است که با ترفند فروش سوالات امتحان نهایی و با در اختیار گرفتن اطلاعات بانکی دانش‌آموزان، اقدام به برداشت‌های غیر مجاز از حساب‌های بانکی قربانیان می‌کنند.

وی در ادامه از متلاشی شدن یک باند کلاهبرداری با عنوان فروش سوالات امتحانی خبر داد و در تشریح جزئیات این خبر گفت: با پایش‌های به عمل آمده در استان‌های شمال غربی کشور مشخص شد افرادی با راه اندازی کانال‌های تلگرامی در قالب فروش سوالات کنکور و امتحانات نهایی اقدام به کلاهبرداری از شهروندان می‌کنند. در تحقیقات به عمل آمده مشخص شد متهمان با ترفند فروش سوالات کنکور و امتحانات نهایی بالغ بر ۹۰۰ میلیون ریال از طعمه‌های خود کلاهبرداری کرده اند.

او اضافه کرد: مجرمان با این شگرد طعمه‌های خود را به درگاه جعلی هدایت می‌کنند و یا سوالات سال‌های گذشته را ارائه می‌دهند و در برخی موارد هم پس از دریافت پول به هیچ عنوان سوالی ارسال نمی‌کنند و این می‌طلبد.

مسئولان فروش سوال‌های کنکور را به شدت تکذیب و اعلام کرده‌اند که تمهیدات حفاظتی بسیار زیادی برای رسیدن سوالات کنکور به حوزه‌های امتحانی انجام می‌شود. در سال ۸۳ برخی از کارمندان دانشگاه‌های آزاد، دولتی و تعدادی از دبیران و مدیران آموزشگاه‌های کنکور با اخذ رقم‌های میلیونی مبادرت به افشای سوالات واقعی کنکور و در اختیار گذاشتن کلید سوالات به مشتریان خود در زمان برگزاری آزمون کرده‌اند که دستگیر و به دادگاه معرفی شدند.

در سال ۹۸ نیز رئیس مرکز مبارزه با جرائم ملی و سازمان یافته پلیس فتا ناجا از دستگیری دو نفر خبر داد و گفت: این افراد ۹۰۰ میلیون ریال از مشتریان خود کلاهبرداری کردند.هم اکنون که آستانه برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۰ هستیم در همهمه ی موافقان و مخالفان برگزاری کنکور این کانال ها و گروه ها در حال فعالیت برای فروش سوالات هستند.

خرید و فروش سوالات کنکور حداقل در ۱۰ سال گذشته بسیار رواج پیدا کرده است و هر ساله با نزدیک شدن به زمان برگزاری کنکور رنگ و لعاب جدیدی می‌گیرد. سوالات کنکور سراسری تمام رشته‌ها توسط سازمان سنجش طراحی می‌شود. این سازمان برای طراحی سوالات در ماه‌های پایانی و نزدیک برگزاری کنکور تیمی از اساتید مربوط به طراحی سوالات را جمع آوری و تمهیدات امنیتی را در بالاترین سطح اجرا می‌کند و این مرکز نیز کاملاً قرنطینه است. بررسی‌ها نشان داده که سوالات از این مراکز قرنطینه هیچ گاه درز نکرده و ادعای درز سؤالات غلط است.

هر چند افرادی اقدام به انجام این کار کرده‌اند، ولی موفق نشده‌اند و پیش از انتشار سوالات توسط پلیس دستگیر شده‌اند و نتوانسته‌اند این سوالات را به فروش برسانند. با وجود اینکه سازمان سنجش و پلیس فتا هر ساله متخلفان زیادی را دستگیر می‌کند، اما مجددا باند‌های دیگری شکل می‌گیرند و اقدام به کلاهبرداری با قیمت‌های نجومی می‌کنند.

داوطلبانی هم که اقدام به خرید سوالات کنکور می‌کنند فقط خودشان را فریب داده‌اند. دانش آموزان پشت کنکوری که به هر دلیلی نتوانسته‌اند برای کنکور آماده شوند بهتر است به جای خرید سوالات کنکور شروع به مطالعه برای کنکور کنند. پذیرش در یک دانشگاه برند و رشته برتر نیازمند تلاش و مطالعه برای کنکور است و جز این راهی نیست. تبلیغات فروش سوالات کنکور هم حنایی است که رنگ باخته و مشتریانش را از دست داده است.


مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید.

بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.